Hvis du står overfor at skulle have nyt tag, kan det være ekstremt svært at udregne den forventede pris af projektet. Der er flere faktorer, som spiller en rolle, når det kommer til den endelig pris af det færdige resultat, og disse er alle værd at overveje inden, at projektet sættes i gang. Men hvordan kan du sikre en fast pris på projektet, hvis de vigtigste faktorer kan være skiftende? Vil du være sikker på, at dit nye tag passer i budgettet, kan du med sikkerhed få hjælp fra en professionel partner, der kan give dig en fast pris på dit projekt – f.eks. os.

Hvad har betydning for prisen på et nyt tag?

Følgende faktorer har blandt andet betydning for den endelige pris:

  • Tagtype

Tagtypen er en af de mest afgørende ting, når det kommer til prisfastsættelse af et tagprojekt. Der findes et væld af forskellige typer, som alle har hver deres fordele og ulemper, og deres materiale varierer med alt fra beton og cement til stål og aluminium. Desuden er det ofte tagtypen, som afgør, hvor svært eller nemt det er at opsætte taget, og derfor også hvor effektivt opgaven kan løses. Slutteligt, har tagtypen betydning for udseendet af det enkelte tag, og derfor har dit budget også betydning for, hvordan det endelige, æstetiske udtryk bliver.
Prisen på at skifte tag artikel

  • Design

Med design menes udseendet – og netop som det blev klargjort ovenfor, hænger udseende og pris ofte sammen. Nogle typer af tagsten findes i alle regnbuens farver mens andre tagtypers design er begrænset til enkelte modeller, men én ting er sikkert – det er ofte dit budget, som afgør, hvilket udseende dit tag ender med. Vil du have lagt et nyt tag i en naturlig og traditionel farve, og er du ikke besynderligt interesseret i, om tagets belægning har en bestemt facon, er der dog stadig faktorer, som kan gøre det svært at fastlægge prisen.

  • Holdbarhed

Hvis du vælger at få monteret et ekstremt billigt tag, bør du altid overveje, at kvalitet og pris ofte hænger sammen. Exceptionelt lave priser kan i nogle tilfælde væres et tegn på, at holdbarheden ved det enkelte tag ikke er lang, og dette gør den økonomiske investering i tagudskiftning nærmest ligegyldig. Der findes dog firmaer – som f.eks. os selv – der tilbyder høj kvalitet men stadig udbyder tagudskiftning til konkurrencedygtige priser.

  • Mål

Alt efter størrelse på den bygning, hvorpå et tag skal udskiftes eller monteret, kan der være behov for tag af forskellige mål. Nogle tagtyper kommer i plader, hvorfor det er muligt at få leveret større mål til fordelagtige priser, mens andre tagtyper kommer i sten, og er der brug for tagbelægning til et større område, vil det derfor betyde, at den enkelte levering af sten skal være større. Alt dette har betydning for prisen af det endelige tag.

  • Bygningstype

Netop fordi målet på taget har betydning for prisen, er bygningstypen og konstruktionen af stor betydning for, hvad det vil koste at få udskiftet taget. Er der tale om en stor industribygning med mange m2 tag, som skal udskiftes, og er bygningen ydermere høj, er det klart, at prisen vil være en anden, end hvis det var tale om et lille parcelhus. Kvadratmeterprisen på tag er nemlig ofte meget forskellig, og et nyt tags pris pr. m2 er også afhængig af de ovenstående faktorer.

Prisforskel på forskellige tagtyper

Prisen på et tegltag er naturligvis ikke den samme som prisen på et skiffertag, og dette handler i høj grad om, at de to tagtyper er fremstillet på forskellig vis, kræver forskelligt forarbejde og har en forskellig opsætningsproces. Prisforskellen på forskellige tagtyper er altså helt naturlig, og denne bør du altid have in mente, hvis du skal have udskiftet dit tag og skal overholde et bestemt budget. Du kan dog få rådgivning og vejledning til dette hos professionelle partnere, så du er sikker på, at den tagtype, som du vælger, er både af rette kvalitet, udseende og pris.

Nyt tag priseksempel

Føler du, at du er blevet klogere på, hvordan du kan estimere prisen på dit nye tag, men mangler du et konkret eksempel herpå? Så læs med her. Vi har opstillet et priseksempel, som tager udgangspunkt i et almindeligt parcelhus, der skal have udskiftet taget med teglsten, som er den tagtype, der ligger ca. i midten rent prismæssigt. Med en ca. Gennemsnits kvadratmeterpris på 1500 kr. samt et gennemsnitligt areal på parcelhuse på 139 kvadratmeter, giver vores priseksempel altså en samlet pris på ca. 209.000 kr. Det er dog ingen hemmelighed, at der generelt kan være mange svingninger i priserne på både materialer og hjælp, og den bedste måde at identificere det rette budget på er ved professionelt samarbejde.